Nyhedsbrev tilmelding

Tilmeld

14/10 2016 - NFS NYT 38

Nummer 38 – fredag d 14. oktober 2016

Den fortsatte føljeton om lus

Først af alt tak for jeres støtte ifm. troppernes indsats mod lus i den forgangne uge. Der blev fundet lus og børnene er i behandling. Det ville være rigtig godt, hvis I alle vil tjekke igen søndag den 23. oktober inden vi alle møder i skole igen, så håber vi, at vi har vundet denne runde i ringen. Tak for jeres hjælp og de mange sedler – med både morsomme kommentarer og tegninger på!

Pædagogisk dag – onsdag den 16. november

Så er det tid til skoleårets første pædagogiske dag. Den ligger onsdag den 16. november og det er en hel dag, hvor vi har brug for at forældrene passer skolen og vores skønne børn. Har du lyst og mulighed for at hjælpe, så kan du kontakte Rikke Kildevæld (Sebastian og Lasses mor), som koordinere dagen. Rikke træffes på mobil: 4141 7600

Udeskoene sættes på hylden efter efterårsferien

Traditionen tro må man ikke gå med udesko indenfor på skolen fra og med efterårsferien og frem til Påske. Der bliver dog alligevel altid vådt på gulvene, når vi møder ind, så derfor husk at børnene skal have indesko med – gerne med gummisål (vandtæt sål) efter efterårsferien. I behøver ikke købe indesko – sommerens sandaler eller kondisko kan sagtens bruges, bare sålerne er rene og bare det valgte fodtøj, så kun bruges indenfor på skolen. Hjælp jeres børn med at komme ind i den nye sæsonrytme ved at have de rette indesko med og hjælp dem til at huske, at sætte udeskoene på hylden. Forældrene må gerne give deres udesko en ekstra tur på måtten, når I henter og bringer. Mange tak for hjælpen. Spørgsmål til skohylder og indesko kan Thomas og Mathilde svare på.

Arbejdsdag vel afviklet …

Jeg vil gerne sige tak til folket for en fantastisk dag i en summende og arbejdsom stemning. Der blev fra dagens start arbejdet intenst og fokuseret, så alle kunne deltage i pauserne og til orienteringsmødet fra bestyrelsen ved vores formand Karsten Johansen, som informerede om byggeplanerne, for at skaffe flere kvadratmeter til skolen. Der er kigget på mange løsninger – bl.a. har vi fået tilbudt at købe naboens hus og tilhørende grund (Søndergårdsvej nr. 1), men dette er en dyr løsning. Vi har holdt os en mente at vi – og mange forældre – gerne vil undgå ekstraordinære skolepengestigninger. Der kigges pt. på en udbygning med pavillioner, der hvor værksteder og halvtag nu er – dvs. i forlængelse af der, hvor Urskoven slutter ved de fire toiletter. Det var primært information fra bestyrelsen og nogle få spørgsmål og positive kommentarer fra forældre, som selv havde anvendt pavillioner til både kontor og undervisning, og de havde været tilfredse med denne løsning.

Tak for god planlægning til skolen og en fantastisk indsats fra arbejdsdagsudvalget, på trods af sygdom, besøg fra efterskolen og alle de tilkomne ekstra opgaver, der var på dagen! Glæder mig til at arbejde sammen med jer til næstkommende arbejdsweekend i maj 2017...

Mvh. Dennis

Fredag på tværs: Paralympics på NFS

I dag har vi – ligesom mange andre skoler over det ganske land – holdt idrætsdag, men hos NFS hold vi handicap OL. Handicap forstået på den måde, at man fik begrænsninger – ofte efter alder, så alle (i hvert fald teknisk set) havde samme chance for at nå i mål med samme resultat. I 60 meter løb – fik de større elever fx vægte, de skulle trække efter sig. I nogle discipliner blev alle begrænset – som fx siddende kuglestød eller slyngbold med ryggen til målet. Vi startede med at tænde den Olympiske (virtuelle) ild i Kolossalen og så en kort appetitvækker-film fra de rigtige Paralympics. Børnene var delt op i grupper i alle aldre og hver gruppe havde tildelt et land, som man kæmpede for. Fantastisk dag og fantastisk opbakning og samarbejde fra børnene. Tak for boller, brød og frugt til de udøvende atleter. 

Åben skole torsdag den 3. november kl. 16-19

Traditionen tro deltager Næstved Fri Skole i ”Åben Skole” torsdag den 3. november kl. 16.00-19.00. Vi har jo ikke mulighed for at give rundvisninger i hverdagen mm man er i proces til at blive optaget på skolen. Dette skyldes, at det skaber meget uro for børnene i hverdagen og er ressourcekrævende. Men denne ene dag, hvor skoler slår dørene op for alle interesserede – gør vi det også.

Børn søges til kirkekoret

Vi har fået følgende henvendelse fra organisten i Fensmark Kirke:

Hej i Rislev

I Fensmark Kirke har jeg et lille børnekor for børn fra 2.-5. kl. Der er pt. 5 piger i koret, og vi vil gerne være mange flere. Vi øver hver onsdag kl.15.15-16.00 i Præstegården i Fensmark. Vi skal være med til gudstjeneste sidst i oktober og til Julekoncert med det store pigekor i december. I foråret er der også planer med optræden i kirken. Der optages nye i koret, hvis nogen af jeres børn har lyst til at synge sammen med andre og få nye oplevelser med musikken!

Bedste hilsner fra
Lis Nielsen
Organist i Fensmark Kirke
Tlf.: 61747057

Rigtig god efterårsferie til jer alle!

 

Kalender

Efterårsferie

Lørdag den15. oktober

Søndag den 23. oktober

Bestyrelsesmøde

Onsdag den 26. oktober

Åben Skole kl. 16-19

Torsdag den 3. november

Pædagogisk dag (hel dag)

Onsdag den 16. november

Bestyrelsesmøde

Onsdag den 30. november

Juletræsfest børn og forældre

Mandag den 19. december

Juleferie

Onsdag den 21. december

Tirsdag den 3. januar 2017